Klok/Vermeer door naar halve finale Jeugdspelen

Kort Wedstrijden

Iris Klok en Jessy Vermeer slaagden er gisteravond laat (Nederlandse tijd) in zich te plaatsen voor de halve finales van de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires. Tijdens de twee tussenrondes over 500 meter eindigde het Amsterdamse duo twee keer als tweede.

De twaalf ingeschreven landen konden via hun uitslag in deze races de nodige punten verdienen, waarna de vier ploegen met de minste punten afvielen. Nederland finishte tijdens de eerste race een kleine twee seconden achter Tsjechië. In de tweede heat was Roemenië driekart tel sneller. “De eerste wedstrijd ging niet zo goed, het was vooral een beetje zoeken naar de juiste felheid voor een 500 meter. Dat ging de tweede keer een stuk beter”, vertelde coach Isabelle Jacobs.

De jaarlijkse crowdfundig is gestart: steun NLroei. Dat kan hier!

Keerboei
Volgens de vrouwencoach van de roeibond moest men niet teveel conclusies verbinden aan de verrassend snelle time-trial van de roeisters. “Andere ploegen zullen niet ingehouden hebben, maar de keerboei die ze daar moesten nemen, speelde wel een rol. Iris heeft dat vanaf boeg heel goed gecoördineerd, waardoor ze er heel snel omheen waren en ook weer snel op gang waren. Ik denk dat dat ons een voordeeltje mee heeft gegeven.”

Kansen
Vandaag staan zowel de halve eindstrijd als de finale op het programma. Beide races worden kort achter elkaar gehouden op een vierploegenbaan en gaan wederom over 500 meter. Nederland staat voor een lastige doch niet onmogelijk opdracht. De loting wees Tsjechië, China en Italië als tegenstanders aan. De Tsjechen lijken oppermachtig maar de Chinezen zijn met een goede race te pakken. Gisteren waren zij in de tweede race nipt sneller. Volgens Jacobs is Italië een gevaarlijke outsider.

Uitslagen zijn hier te vinden.