Klok en Vermeer winnen time-trial Jeugdspelen

Kort Wedstrijden

Jessy Vermeer en Iris Klok kenden gisteravond een uitstekende start bij Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires. De tweezonder was in de time-trial inclusief keerboei de snelste van de twaalf deelnemende landen.

Het tweetal, dat eerder dit jaar vierde werd bij de Europese kampioenschappen, liet onder andere wereld- en Europees kampioen Griekenland knap achter zich. De Grieken deden 1,22 seconden langer over de 900 meter en eindigden als tweede, vlak voor China. Het Amsterdamse duo verschafte zich met deze uitslag een uitstekende uitgangspositie voor de rest van het toernooi. “Het is een heel mooi begin, al was de uitvoering nog niet helemaal zoals ze zich voor ogen hadden. Morgen begint iedereen echter weer op nul, maar de uitslag zorgt wel voor een goede loting”, liet ploegcoach Isabelle Jacobs vanuit Argentinië weten.

De jaarlijkse crowdfundig is gestart: steun NLroei. Dat kan hier!

Toernooi
De Jeugd Olympische Spelen worden op initiatief van het Internationaal Olympisch Comité sinds 2010 georganiseerd en worden nu voor de derde keer gehouden. Er doen 3500 deelnemers mee uit 206 verschillende landen. Het roeitoernooi vindt plaats in het hart van het centrum van de Argentijnse hoofdstad, maar gaat met uitzondering van de geroeide time-trial enkel over 500 meter. Dat hoeft overigens geen enkel nadeel te zijn, want Klok en Vermeer, die zich bij afgelopen EK plaatsten voor het evenement, staan bekend als goede starters.

Sfeer
“Iedereen krijgt een boot van het merk Swift toegewezen en het was even spannend om de boot goed af te stellen maar dat is uiteindelijk gelukt. Het water is onrustig, net als de omgeving. Overal zijn activiteiten georganiseerd dus even ergens rustig eten zit er niet in. Alle voorzieningen zijn verder over het algemeen goed in orde”, aldus Jacobs. Vandaag gaan de wedstrijden verder met twee rondes waarbij punten gehaald kunnen worden. De vier minst presterende landen vallen af. Dinsdag volgen de halve eindstrijd en de finale.

Meer informatie en uitslagen zijn hier te vinden.