WKU23: dubbelvieren vandaag op medaillejacht

Wedstrijden

Bij de roeiWK onder 23 jaar plaatsten zich gisteren de twee lichtgewicht mannenboten (Obbe Tibben en Damion Eigenberg/David Kampman) voor de halve eindstrijd. Vandaag staat ook twee finales op het programma: de lichte en zware vrouwendubbelvier.

Beide boten maken kans op een medaille. De lichtgewichten mikken zelfs op goud nadat driekwart van deze boot vorig jaar al zilver won. Toen was de achterstand op het gouden Italië met vijf seconden nog immens. Nu moet het sowieso minder zijn: de Italianen raakten twee roeisters kwijt en de Nederlanders boekten allemaal individueel progressie. De ploeg zal pas tevreden zijn met het goud, al wijzen de tijden uit de voorwedstrijd nog op Italië als favoriet.

Dubbelvier
De scullsters van de zware dubbelvier liggen eveneens op koers voor een podiumplek. Martine van den Boomgaard, Minke Holleboom, Mieke Wilms en Bente Paulis roeiden dit seizoen vanwege blessures en een Amerikaans avontuur van Van den Boomgaard nog weinig samen, maar dat staat succes ogenschijnlijk niet in de weg. Na bij gezamenlijke trainingen al hard te hebben gevaren, laten ze dat nu ook tijdens het WK zien. In de voorwedstrijd was het nog een tweede stek achter Groot-Brittannië, in de herkansing werd knap gewonnen van Duitsland dat in de heat nog sneller was. Een medaille lonkt, enkel Roemenië lijkt een maat te groot.

Halve finales
Van de Nederlandse ploegen die gisteren in actie kwamen, gingen er twee door naar de halve finale. Obbe Tibben won knap zijn kwartfinale en bezorgde zichzelf daarmee een uitstekende uitgangspositie in de halve finale van vandaag. Damion Eigenberg en David Kampman wonnen hun herkansing van de lichte dubbeltwee en roeien vandaag ook de halve eindstrijd.Enkel Olav Molenaar ging ten onder in het geweld van de zware mannenskiff. Hij plaatste zich eind van de middag met winst wel voor de C-finale die deze ochtend op het programma staat.

Programma vandaag:
10:00u: M1x C-finale (Olav Molenaar)
11:16u: LM1x halve finale (Obbe Tibben)
12:12u: M2x halve finale (Melvin Twellaar en Luuk Adema)
12:33u: LW2x halve finale (Iris Hochstenbach en Femke van de Vliet)
12:47u: LM2x halve finale (David Kampman en Damion Eigenberg)
15:55: LW4x finale (Marike Veldhuis, Anna Verkuil, Floor van Lieshout en Martine Veldhuis)
16:55: W4x finale (Martine van den Boomgaard, Minke Holleboom, Mieke Wilms, Bente Paulis)

De wedstrijden zijn hier live te bekijken.