WKselectie rond, alsnog Holland Acht te water

Wedstrijden

Opperhoofdcoach Eelco Meenhorst heeft gisteren de WKselectieknoop gehakt. Zijn finale beslissing betrof de slagplek van de lastminute gevormde Holland Acht. Mick Makker gaat daar zitten en niet de andere kandidaat: Nelson Ritsema. De complete selectie gaat aan de EK (medio augustus) deelnemen en hoopt eind september te pieken bij de WK.

Maak de roeijournalistiek mede mogelijk. Doe mee aan de crowdfunding, dat kan hier. Alvast bedankt!

Bij de vrouwen blijft de vierzonder zoals die in Poznan roeide ongewijzigd. Daarnaast zitten De Jong en Youssifou in de dubbeltwee en Meester en Clevering in de tweezonder gebeiteld. De dappere Karolien Florijn blijft (uiteraard) skiffen.

Bedankt
Het meest opmerkelijke bij de vrouwen is dat de dubbelvier ongewijzigd blijft en Lisa Scheenaard is bedankt, zij kan met vakantie. De olympische medaillewinnares uit Eindhoven roeide dit jaar niet haar beste seizoen, maar de routinier wordt niet opgenomen in de dubbelvier die bestaat uit debutanten op het hoogste niveau.

Kopman
Melvin Twellaar blijft in de skiff de aanvoerder van de mannen. Fin Florijn, de recent getrouwde Stef Broenink,  Jan van der Bij en  Simon van Dorp krijgen de schone taak om de wereldtitel in de dubbelvier te gaan verdedigen. Rienks, De Graaf, Knab en Rienks blijven de vierzonder bemannen.

Holland Acht
De acht wordt een compleet nieuwe formatie, waar dus gisteren de laatste hand aan is gelegd. Naast Makker en olympisch kampioen Wiersma zullen Van Sprang, Van Lierop, Van de Kerkhof, Mollee, Krommenhoek en Mantel daarin plaatsnemen. Ritsema gaat met Bjorn van den Ende bij de EK tweezonderen.