WKroeien: herkansingen voor Nederlanders

Algemeen Wedstrijden

De tweede dag bij de WK was beduidend minder succesvol dan de eerste. Alle vier de deelnemende ploegen werden verwezen naar de herkansing. Skiffeuse Lisa Scheenaard maakte desondanks indruk.

Support NLroei, klik hier en doneer direct!

W4-
Het kwartet van Monica Lanz, Aletta Jorritsma, Jose van Veen en Lies Rustenburg kende een spannende race, maar kon geen enkel moment aanspraak maken op de eerste en enige plek die rechtstreeks toegang gaf tot de finale. Uiteindelijk bleken favoriet Australië en het thuis roeiende Verenigde Staten een maat te groot. Hun vierde plaats vlak achter Polen biedt echter genoeg mogelijkheden voor een finaleplaats. In de andere heat was slechts één boot sneller.

M2x
Bram Schwarz en Niki van Sprang lieten er geen gras over groeien en vertrokken furieus aan hun eerste wedstrijd samen. In een competitief sterk veld lag de nationale dubbeltwee lang op een tweede plaats achter Polen. Op het einde schoven echter ook het sterke Frankrijk en Noorwegen met tweevoudig olympisch skiffkampioen Olav Tufte voorbij. De vierde plaats was net niet voldoende voor rechtstreekse plaatsing voor de halve finale. Woensdag wacht hun herkansing.

W2x
Een sterke eindsprint van Marloes Oldenburg en Roos de Jong was helaas niet voldoende om zich te kwalificeren voor de halve finale. De Verenigde Staten bleek gedurende de race duidelijk beter, China en Frankrijk bleven binnen schootsafstand. Uiteindelijk kwam het Nederlandse duo ruim een seconde tekort. Op basis van de tijden zou een halve finaleplaats voor de Nederlanders zeker mogelijk moeten zijn.

W1x
Ondanks dat Lisa Scheenaard net te kort kwam voor een plek in de halve eindstrijd, maakte de Eindhovense in haar race behoorlijk indruk. Enkel Europees kampioen Vicky Thornley bleek sneller en moest daar ook nog eens flink haar best voor doen. Onder andere de nummer 4 van Luzern, de Amerikaanse Felice Mueller, moest het afleggen tegen Scheenaard. Hoewel de roeister van Thêta nog een heel toernooi moet varen, lonkt zij met deze prestatie naar een finaleplaats.