Wij van NLroei adviseren natuurlijk NLroei, maar ook Eurosport: live vanaf 01:30u

Nachtprogramma

Er is nog geen wedstrijdhaal gemaakt of het roeien was vandaag al ‘positief’ in het nieuws. Er was zelfs sprake van een heuse uithaal. Een staflid van de roeibond bleek namelijk corona te hebben. Hij of zij wenst anoniem te blijven. Want (en nou komt het) “roeien krijgt in de media weinig tot geen aandacht als er goed nieuws is te melden”, aldus een NLteam-woordvoerder.

Zij of hij kan het niet over NLroei hebben. Want wij brachten (zes) jarenlang – dag in, dag uit – al het roeinieuws. En we verslaan Tokyo. Helaas heeft ons bod op de televisierechten het (net) niet gehaald, maar geen nood: onze redacteur Coen Eggenkamp voorziet de TV-beelden bij Eurosport van commentaar, hij begint straks om 01:30 uur. Hij tikte vanochtend deze voorbeschouwing.

Dit is het tijdschema van vannacht in NLtijd
2:20u Finn Florijn
3:20u Sophie Souwer
3:50u Melvin Twellaar & Stef Broenink
4:20u Roos de Jong & Lisa Scheenaard
4:30u Mannenquadruple
4:50u Vrouwenquadruple

Mocht je tussen de wedstrijden door iets te lezen willen hebben, deze interviews met de coaches van titelkandidaten – Titus Weijschedé en Eelco Meenhorst – zijn tamelijk vers van de pers. Alle toernooi-informatie vind je hier. En nu je hier toch bent, onze crowdfunding is permanent, wil je ook wat bijdragen, het kan hier. Laat de Olympische Spelen beginnen!