Vannacht zijn er vier hobbels te nemen, terwijl het coronaspook rondwaart

Nachtprogramma

Terwijl te Tokyo de onfortuinlijke Finn Florijn in een coronagevangenishotel vertoefd, raakt de oranje vloot steeds beter op stoom. Vannacht moeten er niettemin drie hobbels worden genomen. En bovendien wordt er weer op corona getest. Vooral voor de scullende mannen zullen dat met de nodige spanning ondergaan. Want zij vlogen met de beruchte coronavlucht KL861 naar Japan, want liefst vijf van de passagiers zijn inmiddels positief getest. Het is onbekend wat er in de komende uren in het speeksel van de dubbelaars wordt aangetroffen. Corona werd eerder vandaag door mannencoach Emke betiteld als Russische roulette.

Vannacht is er ook strijd op het water. De tegenstanders zijn zichtbaar. Soliste Sophie Souwer heeft een kwartfinale. De zware dubbels van de mannen én de vrouwen hebben de halve finales als opgave. De vierzonder van de mannen gaat herkansen.

Maak NLroei mede mogelijk, doe mee aan de crowdfunding, dat kan hier. Bedankt!

Starttijden

4:20 uur Sophie Souwer moet het opnemen tegen de Oostenrijkse Lobning die een andere voorwedstrijd won en de sterke Wit-Russische Klimovich en de Griekse Kyridou. Verder treedt er één skiffeuse uit Trinidad en Tobago aan en een andere uit Puerto Rico. De snelste drie gaan door naar de halve finale van woensdag die de poort vormt tot de A of B-finale.

5:30 uur Lisa Scheenaard en Roos de Jong hebben in de voorwedstrijd al gewonnen van Australië en Duitsland. Een nieuwe tegenstander zijn de Amerikanen die als tweede aankomende de bekende Françaises de baas waren. De Canadese vrouwen werd in hun voorwedstrijd op een straat gezet door de Roemenen, maar lieten waarschijnlijk niet het achterste van hun tong zien.

5:50 uur Melvin Twellaar en Stef Broenink waren onder niet al te snelle omstandigheden rap en grepen het olympisch record, slechts 8,5 seconde langzamer dan de beste dubbeltweetijd ooit. Het zal de mannen niet zo boeien. De oranje dubbelaars troffen eerder de Roemenen en Litouwers en hadden daar geen problemen mee. Ook de Russen en Chinezen lijken ook geen moeilijkheden te gaan maken. De Zwitsers zaten in Luzern een paar seconden achter de Hollanders.

6:10 uur is de starttijd van de herkansing voor de mannen in de vierzonder. In een veld van zes vieren zullen zij eerste of tweede moeten worden om de A-finale te bereiken.

Alle regatta-informatie is hier te vinden. NLroeiredacteur Coen Eggenkamp verwacht vanaf 01:55 uur de TVbeelden van Eurosport van commentaar te kunnen voorzien. De Eurosportredactie kan besluiten de roeiuitzending te staken, dan wordt het commentaar van Coen gestreamd via Discoveryplus.nl