Vrouwencoach Thompson weg bij Britse roeibond

Algemeen

Na een leegloop van menig toproeier het afgelopen anderhalf jaar, houden ook steeds meer mensen in de begeleiding van het Britse toproeien het voor gezien. Na technisch directeur Dave Tanner stopt nu ook vrouwenhoofdcoach Paul Thompson.


De Australische coach stond maar liefst achttien jaar aan de leiding van het Britse (vrouwen)roeien. Bij afgelopen zes Olympische Spelen stonden bij elke editie ploegen van hem op het podium. Meest opzienbarend was de eerste gouden medaille voor een Britse vrouwenboot ooit tijdens een olympisch toernooi. Hierin slaagden Helen Glover en Heather Stanning op de ‘eigen’ Spelen van Londen in 2012. Hun goud was toendertijd ook de eerste van de gehele Britse equipe.

Draag bij aan roei-journalistiek. Doneer aan NLroei!Pestgedrag
Thompson lag voor de Olympische Spelen van 2016 ook onder vuur. Voormalig toproeister Emily Taylor beschuldigde hem een paar weken voor de start van het toernooi in de Britse pers van pestgedrag en het creëren van een angstcultuur. Later kwamen daar beschuldigingen bij van voormalig toproeier Richard Egington, tevens de vriend van toptalent Victoria Thornley, die een moeizame relatie had met haar tweepartner Catherine Grainger. Thompson zou die situatie compleet verkeerd hebben aangepakt.   

Hockey
Volgens het persbericht van de Britse roeibond wil de voormalig coach vooral meer tijd door brengen met zijn familie. Hij breidt de baan die hij al had bij de Britse hockeybond verder uit, net als zijn werkzaamheden bij de onlangs opgerichte UK Performance Coaches Association.