Wereldbeker Poznan: Nog vier oranje boten in de race

Algemeen

De eerste dag van de wereldbeker in het Poolse Poznan geeft een wisselend beeld voor de Nederlanders. Een groot deel van de equipe laat deze internationale krachtmeting aan zich voorbijgaan. Vier boten presteren het bij winderig weer om dit weekeinde te starten in de volgende ronde.

De tweezonder van Dirk Uittenbogaard en Bo Wullings roeiden stabiel op de tweede plaats achter de Fransen. Hoewel de Argentijnen tegen het einde dicht bij het Hollandse duo in de buurt kwamen bleef de tweede plaats behouden. Dat is voldoende voor een plaats in de a-finale.

Derde
Halve finaleplaatsen zijn er voor de lichte skiffeuse Amber van Zomeren en de mannen dubbeltwee van Gerard van der Velden en Vincent Klaassens. De kaarten waren bij de mannen al vanaf de start geschud. De Nederlanders moesten het sterke Noorwegen en een Argentijns duo voor zich dulden. Een derde plaats was voldoende. Amber van Zomeren trakteerde zichzelf op een extra rondje. Bij de voorwedstrijd droeg zij de rode lantaarn. In de herkansing was zij het snelst, daarmee is ook zij halve finalist.

Herkansing
De mannen dubbelvier van Niki van Sprang, Amos Keijser, Koen Metsemakers en Freek Robbers kwamen net een tiende seconde tekort om zich direct te plaatsen voor de eindstrijd. Zij zullen morgen via de herkansing alsnog een poging doen om de finale te halen. Skiffeur Stef Broenink werd in de voorwedstrijd kleurloos vijfde. In de herkansing kwam de Leidenaar een fractie tekort om zich alsnog te plaatsen voor de volgende ronde. Zijn toernooi eindigt in de c-finale.

 

Zaterdag
Morgen verschijnen de volgende Nederlandse ploegen ten tonele:

  • 10.15 – c-finale – M1x, Stef Broenink
  • 10.20 – Halve finale – Lw1x, Amber van Zomeren
  • 11.02 – Halve finale – M2x, Gerard van der Velden en Vincent Klaassens
  • 12.02 – Herkansing – M4x, Niki van Sprang, Amos Keijser, Koen Metsemakers en Freek Robbers
  • 15.00 – b-finale – Lw1x, Amber van Zomeren (afhankelijk van halve finaleresultaat)
  • 16.45 – a-finale – Lw1x, Amber van Zomeren (afhankelijk van halve finaleresultaat)