Neptunus herrijst

Kort

De roeivereniging Neptunus herrijst. Letterlijk uit de as. De gemeente Delfzijl gaat binnenkort units plaatsen op een grasveld naast de puinhopen van afgebrande botenloods. Die gaan een tijdelijke behuizing vormen zodat de club weer boten kan bergen. Dit liet voorzitter Nathalie Folkers weten.

“Wij zijn erg te spreken over de inzet vanuit de gemeente”, zegt ze. De inzamelingsacties lopen volgens Folkers goed. “We kunnen inmiddels rekenen op circa 9000 euro dat binnenkomt via de rekening van onze vereniging.  Daarnaast is er al 13.500 euro via de crowdfundingsactie ontvangen.” Neptunus streeft er naar 100.000 euro op te halen. De boten waren verzekerd, maar slechts de dagwaarde wordt vergoed. 

De vereniging kreeg ook veel materiaal aangeboden. “Met bijna iedereen die een aanbod heeft gedaan, hebben we contact gehad, vooral via e-mail. We zijn er nog volop mee bezig. Het is belangrijk dat eerst de tijdelijke accommodatie wordt gerealiseerd. Pas dan kunnen we het materiaal bergen, Dus het verzilveren van de aanbiedingen laat nog even op zich wachten”, aldus de voorzitter. 

De crowdfundingsactie van Neptunus is hier te vinden. Argo organiseert op 9 en 10 februari een 24-uurs ergometermarathon om geld in te zamelen voor de wederopbouw van Neptunus, daar staat meer informatie.