NLroei Eerstejaars: Voorbeschouwing vierkamp

Achtergrond Algemeen Kort

Voor velen is de vierkamp de fijnste veelzijdige wedstrijd die er is. Sprinten, stayeren, inhalen, herpakken, meewind, tegenwind en niet-snoeken zijn enkele ingrediënten die in één weekeinde in een snelkookpan worden bereid.

De eerstejaars zijn op de avond voor de wedstrijd eigenlijk nog jongens of meisjes. Minder dan 48 uur later hebben ze op zondagmiddag vier afstanden in de benen, zijn ze nog meer ervaringen rijker en soms een illusie armer. Gelouterd kunnen ze de wedstrijden erna het strijdperk betreden als meer volwassen deelnemers. De NLroeiredactie blikt vooruit op hun klassementsstrijd.

Zware mannen
Bij de Winterwedstrijden domineerde het Delftse Laga, gecoacht door Susannah Chayes. De eerstejaars zware mannenacht van Nereus staat op de tweede plaats in het klassement, maar wordt dit weekeinde thuisvoordeel toegedicht. Triton was sterk op de ergometer, maar in Delft vijf seconden per kilometer langzamer dan de rode brigade, de Utrechters waren niettemin derde bij de winterwedstrijden.

Lichte mannen
De Lagamannen zorgden op hun eigen Delftse water voor een overwinning van zowel hun zware als hun lichte eerstejaarsmannen. Waar de zware ploeg van Nereus zwichtte voor de Lagaaiers, werden de Skøllies bij de lichten tweede. Is Skøll genoeg thuis op de Amstel om het nu te winnen? Aegir en Gyas waren eerder in dit veld aan elkaar gewaagd.

Zware vrouwen
De snelste vrouwen kwamen tot dusver uit het noorden. Aegir won in Delft van de Orca-acht, die de NKIR domineerde. Laga en Gyas zaten in Delft ook minder dan 10 seconden van de winnaar. De verschillen lijken klein, dus het belooft spannend te worden wie op de Amstel aan het langste eind trekt.

Lichte vrouwen

Gyas deed tot nu toe goede zaken met hun eerstejaars vrouwendubbelvier. Ook hier kwamen Utrechtse vrouwen dichtbij. Triton volgde op de tweede plaats, met vlak daarachter groen licht van Argo. De ‘woeste’ Amstel kan behoorlijk wat in petto hebben voor deze lichte vieren.

©NLroei, 11-3-2016

1 thought on “NLroei Eerstejaars: Voorbeschouwing vierkamp

  1. De kwaliteit van NLroei is flink verbeterd sinds er een nieuwe redactie is, maar ze slaan nu de plank volledig mis. Is dit een voorbeschouwing op de vierkamp of een verslag van de winterwedstrijden?

Comments are closed.