Tufte verdient goed met zijn onderbroeken

Kort

Het gaat tweevoudig olympisch skiffkampioen Olaf Tufte financieel voor de wind. Zij bedrijf Tufte Wear, dat hij in 2012 oprichtte en zich met name richt vooral op ondergoed, was afgelopen jaar goed voor een omzet van 93,4 miljoen Noorse Kronen. Dat is omgerekend naar euro’s circa negen miljoen.

De winst voor het bedrijf van Tufte en zijn kompaan Per Jacobsen bedroeg bijna een half miljoen. Dit meldt de Noorse website E24. Opvallend aan de jaarcijfers was dat vooral de omzet flink was gestegen. De winst was juist beduidend lager dan in 2019. Volgens Jacobsen kwamen de hogere kosten met name door een wereldwijde stijging van de grondstoffenprijs. Tufte heeft naast zijn bedrijf ook nog een boerderij en is opgeleid tot brandweerman.

Palmares
Tufte combineerde het werk in de onderbroekenbranche (en het boerenbestaan) tot afgelopen zomer met toproeien. Ondanks zijn leeftijd van 45 jaar deed hij bij de Olympische Spelen in Tokyo nog mee in de dubbelvier waarin hij negende werd. Bij de Spelen van 2004 en 2008 won hij goud in de skiff. In 2016 in Rio de Janeiro was het brons in de dubbeltwee.