Twee-coach Eelco Meenhorst: “Lengte houden is het devies”

Kort

Linksom of rechtsom, naar de finale moesten én zouden Braas en Steeman. Die hobbel is in der herkansing door de mannen van coach Eelco Meenhorst genomen. Maar dat ging nog niet optimaal. “De ploeg moest terug in het toernooi, ze hebben last gehad van het slechte water. Hoe ze het deden was niet belangrijk, het doel is gehaald. En ik zie verbeterpunten. Het is zaak dat ze samen lange halen blijven maken. De lengte moet Mitchel voorin zoeken, dan kan Roel zijn kracht goed kwijt. Beiden moeten achterin compact blijven, vooral met minder goed water. Het is een opsteker dat ze de Serviërs achter zich hielden, vorig jaar verloren ze daar steeds van”, zei Meenhorst zojuist via de telefoon uit Rio.

[eerder bericht]
Mitchel Steenman en Roel Braas zijn erin geslaagd door te dringen tot de halve finales. Het koppel won met een wat krappe voorsprong van een halve seconde van de Serviers die wereldwijde bekendheid genieten vanwege kapseizen in de voorwedstrijden. Het was een nerveuze race met de vier boten dicht bij elkaar. Het werd de Spanjaarden fataal. Zij werden laatsten, kunnen gaan afriggeren en het vliegtuig naar huis pakken.

Morgen staan Braas en Steenman voor de volgende opgave. Dan roeien ze de halve finale. Ze zullen het beter moeten doen dan vandaag om de eindstrijd te bereiken. De mannen hebben in elk geval hun misser in de voorwedstrijd weer goed gemaakt.