Roeirelletje: Roel Braas pissig op Rogier Blink over ‘hockeymeisjes’

Kort

‘Wat is er nu leuker dan een roeiverslag van een echte Olympiër!’ schrijft roeien.nl. Roel Braas denkt daar anders over als het om ‘verslaggever’ Rogier Blink gaat. Braas zegt voor de camera van NOSverslaggever Ragnar Niemeijer en bij het Algemeen Dagblad zich te hebben geërgerd aan een uitlating van Blink. Die zou hebben getwitterd dat Braas afgeleid zou zijn door ‘hockeymeisjes’. Dat vond Braas voor zijn vrouw en zijn verdere familie niet zo leuk om te lezen. Braas geeft desgevraagd aan dat hij zich noch door hockeymeisjes noch door de tekst van Blink heeft laten afleiden. En hij verwacht Blink niet vaak meer te spreken.

De gewraakte passage maakt deel uit van een tekst van Blink op roeibondssite roeien.nl waarvoor hij als ‘echte Olympiër’ speciaal de twee zonder stuurman volgt. Zijn column-achtige verslag is op zaterdag geschreven na de desastreus verlopen voorwedstrijd van Braas en Steenman. Blink zei zojuist tegen de NLroeiredactie dat hij zich voor kan stellen dat Braas vanmiddag sneller dan normaal geïrriteerd is. “Een scheet wordt bij de Olympische Spelen al snel een explosie”, aldus Blink. De twee zonder stuurman was medaillekansshebber, maar zal niet in de eindstrijd aantreden.

Hier is de reactie van Braas bij de NOS te vinden en daar de link naar het roeien.nl-artikel.

De complete tekst van Blink staat ook hieronder:

Roeireporters: De eerste dag zit erop!
” 19:39 06/08/2016
Wat is er nu leuker dan een roeiverslag van een echte Olympiër! Per race doet een oud-toproeier verslag en lees je dat aan het eind van de dag op roeien.nl.
Rogier Blink: Heat M2-

De heat op een groot toernooi; je kan er een dagje vrij mee winnen en officieel niks verliezen, maar de werkelijkheid is anders. Na een lange poos zonder wedstrijden wil je bevestiging dat je je goed hebt voorbereid. Je wilt rustig kunnen slapen en weten dat je in de halve finale gewoon moet doen wat je vandaag in de heat hebt gedaan. Ik vrees dat er in sommige roei-slaapkamers vanavond toch wat slechter wordt geslapen.

Maar laten we van iets meer afstand naar de races van vandaag kijken. De omstandigheden waren bizar, ze deden mij het meest denken aan de EK van dit jaar. Grote golven van opzij rolden de roeibaan in. Ik had het idee dat ondanks dat men wist dat het op het roeimeer in Rio kan spoken, toch verrast was. Toen de races begonnen was het immers nog spiegelvlak water.

Als er dan opeens wat verandert, is het zaak daar goed op te reageren, maar zeker in de kleine nummers en al helemaal in de M2- kan dat echt lastig zijn. Dat is denk ik wat er vandaag bij Roel en Mitchel gebeurd is. Je voorbereiden op een harde pot, op veel input leveren en dan in de laatste uren moeten schakelen naar ontspanning en accepteren dat er van alles met je boot onder je gebeurd.

Het is heel simpel; Roel en Mitchel kunnen nog steeds goed roeien, ze zijn nog steeds medaillekandidaat. Ze hebben er vandaag een kans bijgekregen om zichzelf daar weer van te overtuigen, namelijk een extra herkansingsrace.

Dit zal niet vanzelf gaan en dat vraagt de nodige mentale kracht. Maar dat zal voor deze ervaren mannen geen probleem zijn. Dus na de herkansing weer vol vertrouwen op weg naar die medaille, stap voor stap.

Tot slot kan ik het natuurlijk niet laten om nog een paar tips te geven: Roel ga lekker versaaien op je bed ipv leuk doen met hockeymeisjes in de lounge. Het enige wat je komende week moet doen is nog 3 keer relaxed hard roeien.

Mitchel heeft het versaaien op bed tot kunst verheven, dus dat gaat goed komen. Dus voor hem een tip die altijd werkte in al die jaren dat wij samen roeiden: Hou je hoofd koel, rustige lange klappen gaat altijd harder, dan mag de naaimachine op het einde aan.

Succes mannen!!!!!”