Andere Tijden Sport brengt unieke beelden van Olympische Spelen 1968

Kort

Na het verdwijnen van Holland Sport steekt Andere Tijden Sport volgens de NLroeiredactie met kop en schouders boven de andere sportprogramma’s van de Nederlandse televisie uit. Uitgerekend in de jubileumuitzending ervan kwam roeien uitgebreid aan bod.

Een filmpje gemaakt door Nereusroeier Jaap Reesink laat beelden die zien gemaakt op het botenterrein en vlotten van de Olympische Spelen van 1968. Reesink was toen in Mexico zelf een van de roeiers van de oranje acht met stuurman.

Beste ooit
De roei-equipe van 1968 is tot op heden de best presterende. Tweemaal zilver – in de dubbeltwee en de twee met stuurman – én het goud van Jan Wienese is tot de dag van vandaag de rijkste olympische buit ooit.

Hoofdpijn
In het filmpje is onder andere Wienese te zien die direct na zijn gouden race werd getroffen door een stekende hoofdpijn. Maar ook is in beeld hoe hij wordt gefeliciteerd door prinses Irene. Daarnaast zij er unieke wedstrijdfragmenten van de Nederlandse boten.

Gemist
De complete jubileumuitzending (het was de honderdste) van zondagavond is hier terug te zien. De hele uitzending is het bekijken meer dan waard. Voor wie alleen roeien kan boeien: de film van Reesink begint na 5 minuut 40.