Succesvolle eerste dag Coupe de la Jeunesse

Wedstrijden

Liefst vijf medailles haalde de oranje juniorenequipe tijdens de eerste wedstrijddag van de Coupe de la Jeunesse. De talenten sprokkelden in Linz vooral veel zilver (3x) binnen. Goud was er voor skiffeuse Louise Liemberg.

De roeister van De Hunze pakte meteen na de start de leiding en stond die niet meer af. Op de finish bedroeg het verschil met de thuisroeiende Selina Bugelnig bijna 3,5 seconden. Twee ploegen verrasten met zilver. De twee-zonder bij de jongens met Jelmer Immeker en Wouter Breedveld behoorden voorafgaand aan het toernooi niet tot de favorieten, maar sloegen in de finale toe. In een goed opgebouwde race verwezen ze Frankrijk op de finish naar het brons. De twee is een combinatie van roeiers uit het noorden van het land. Immeker komt uit voor de Zwolsche en Breedveld voor ARC uit Assen.


Steun NLroei, doe mee aan de crowdfunding, dat kan hier. Bedankt!

Acht
Ook de meisjesacht roeide zich tijdens de race naar voren en wist knap beslag te leggen op de zilveren medaille. Het octet met Marije Binnema, Jonne Meijer, Lieve Marees, Vera Meijerhof, Sara Houben, Luna Hartog, Marit van Ommeren, Nora Stokvis en stuurvrouw Lotte Vedel was de tweede boot achter de vierzonder en het resultaat is een mooie beloning voor de coaches Anita Meiland, Neeltje Thoes en Nynke Jensma. Zij zijn al anderhalf jaar bezig met dit project. De vierzonder kwam later op de dag net tekort voor eremetaal, maar zal er gebrand op zijn vandaag wel op het podium te staan.

Dubbelvieren
De jongens dubbelvier kwam dichtbij het goud en finishte op ruim 1,5 seconde achterstand van het winnende Italië. Auke Kloosterman, Antonie Tilanus, Maarten Worm en Klaas Baud zullen echter dondersgoed weten wat ze vandaag anders moeten doen. Alleen in de eerste 500 meter waren ze namelijk langzamer dan de snel startende Italianen. Hun collega’s van de meisjesdubbelvier eindigden hun race eveneens met eremetaal. De Spaarne/Leythe-combinatie met Luna Kuiper, Merle Combé, Rosemary Jansen en Amély Carrière lag lang op zilver, maar moest op het einde Ierland nog langszij laten.

Morgen wordt hetzelfde programma nog een keer geroeid. De livestream is hier te vinden. Resultaten van zaterdag hier.