Rotterdam vandaag: Junioren strijden om finaleplaats

Wedstrijden

Het is ook de voorlaatste middag van de WK voor de junioren. De laatste kaarten voor de eindstrijd worden geschud, vier Nederlandse ploegen doen een gooi naar een startbewijs voor de eindstrijd.

Skiffeurs Bram Schwarz en Karolien Florijn zullen hard aan de slag moeten voor een finaleplaats. Florijn imponeerde gisteren nog in de herkansing en zou gezien haar gouden prestaties op de EK van dit jaar goed genoeg moeten zijn voor een plaats bij de beste zes. Ditzelfde geldt voor Schwarz, alleen hij plaatste zich deze week minder overtuigend voor de halve finale.

Handbereik
De Amsterdams/Amersfoortse jongens dubbeltwee loopt aardig. Na winst in de series en een tweede plaats in de kwartfinale lag de halve finale zonder veel problemen binnen handbereik. Een finale plaats moet voor dit jonge en onervaren koppel goed te halen zijn.

Knokken
De meisjes vierzonder roeide de b-finale op de EK voor junioren in Trakai en werd daarin derde. Dit toernooi plaatste het kwartet zich via de series direct voor de halve finale door derde te worden. Daarop afgaand moet een plaats in de eindstrijd mogelijk zijn, maar het viertal zal er waarschijnlijk hard voor moeten knokken. Het programma van deze middag start met de c- en de d-finales.

 

Deze Nederlandse ploegen komen vanmiddag aan de start op de wereldkampioenschappen voor de junioren: