Mannen tweemet wordt vierde

Wedstrijden

Ze kwamen ongetwijfeld voor goud, maar na een dappere strijd is het Mitchel Steenman en Roel Braas net niet gelukt om onder leiding van Peter Wiersum een plaats op het erepodium te bemachtigen.

Op een winderige Willem Alexanderbaan kwamen de Britten direct goed uit de start. De koppositie die zij hier hebben verworven gaven zij de hele race niet meer weg. De Nederlanders openden als tweede, wetende dat het beter moest dan ze tot nu toe presteerden deze week.

Verstoten
In het eerste kwart van de race zakte de thuisploeg terug naar de bronzen positie, achter de Canadezen en de Britten. De top drie neemt afstand tot de rest van het veld. Lang roeiden Steenman en Braas veilig op de derde plaats. De race blijkt lang voor de Canadezen, zij krijgen het zwaar in het slot. Daarvan hoopt oranje te kunnen profiteren, maar de afstand is te groot. Italië doet een sterke aanval en de Nederlanders worden in de laatste meters met een snoeiharde Italiaanse eindsprint van het erepodium verstoten. Met deze uitslag eindigt het senioren-wk medailleloos voor Nederland.