Universiade: zware mannen veroveren goud in twee en acht

Wedstrijden

Anniek van Veenen stuurde haar mannenacht zojuist in Chengdu naar een overtuigende zege. Haar ploeg bouwde snel een bootlengte voorsprong op, en hield die marge tot de finish. Eerder op de Chinese dag had de twee van Triton – Eli Brouwer en Pieter van Veen – op nogal spectaculaire wijze het goud binnengehaald. Met een bootlengte voorsprong roeiden taaie Chinezen voor hun uit, de mannen van de Universiteit Utrecht drongen echter volhardend aan, maar schoven er pas zo’n vijftig meter voor de finish langs.

Brons en zilver
In de tweezonder roeiden Wia Ruiter en Willemijn Muggen een sterke wedstrijd en pakten een zwaar bevochten zilveren medaille. Anna Leerink, Annelouk van Mierlo, Nienke von Hebel en Floor van Ameyde haalden in hun vierzonder brons op. De vrouwen uit de vier, dubbeltwee en tweezonder werden verenigd in de acht door Ashraf Morra naar een tweede plaats gestuurd, een bootlengte achter de Chinese vrouwen.

De solisten hebben hard gewerkt, maar werden niet met een blik beloond. Maartje Damen, Jaap Schenck en Brian Poll werden vierde, Lisa Keurentjes vijfde. De lichte vrouwendubbel van Kika Banning en Arianne Puts behaalde ook een weinig dankbare vierde plaats.

Alle toernooi-informatie is hier te vinden. De finales zijn (hopelijk) terug te zien via deze link.