Steenman en Van der Meulen winnen PVP

Wedstrijden

Het duo Mitchel Steenman en Janneke van der Meulen blijft winnen. Na het gezamenlijke goud bij de wereldkampioenschappen Coastalroeien waren zij afgelopen weekeinde ook afzonderlijk van elkaar de beste. Ze bleken bij de Paul Veenemans Prijs na vier sportonderdelen de beste allround-atleet-roeier van Nederland.

De PVP wordt elk jaar ter nagedachtenis van de jong overleden roeier Paul Veenemans door een andere vereniging georganiseerd. De wedstrijd bij het Amersfoortse Hemus trok met meer dan 100 inschrijvingen meer publiek dan normaal. Onder hen een behoorlijk aantal toproeiers. Naast de al genoemde winnaars deden ook voormalig wereldkampioene Inge Janssen mee. Ook de gebroeders Rik en Ralf Rienks waren van de partij.

Schaatsen
Steenman legde de basis voor zijn winst bij het schaatsen, het onderdeel dat de meeste van zijn concurrenten lieten schieten. Door ook als tweede te eindigen bij het wielrennen en de snelste skifftijd te noteren bij het roeien kwam de Rotterdammer geen moment in de problemen. Zijn naaste belager Rik Rienks scoorde weliswaar een fractie beter in de tweezonder met zijn broer Ralf, het was niet voldoende om vooral zijn verlies bij het hardlopen en wielrennen te compenseren. Oud-winnaar Pieter Rom Colthoff eindigde op de derde plaats.

Janssen
Zijn partner Van der Meulen was als een ware allround-atleet op geen enkel onderdeel oppermachtig. Het meeste indruk maakte ze wellicht bij het roeien, want hoewel ze niet de snelste was, de marge met de als toproeister terugkerende Inge Janssen was na 3,2 kilometer minder dan drie seconden. Het verschil met Janssen maakte Van der Meulen vooral tijdens het hardlopen, fietsend waren ze bijna even snel. De winnares van vorig jaar, Benita de Man, eindigde door een uitmuntende schaatsprestatie nog net voor Janssen op de tweede plaats.

Uitslagen zijn hier te vinden.