Holland Beker: Synek skifft met omweg

Wedstrijden

Het was de dag van de grote schifting bij de Holland Beker. De gevestigde orde bereikte de halve finales, veel Nederlandse solisten vielen af en hebben geen kans meer op de beker. Topfavoriet Ondrej Synek bereikte de halve eindstrijd via een omweg. Twee Zuid-Amerikanen skifften opvallend sterk.

De Deen Sverri Nielsen was in de voorwedstrijd Synek te snel af. Het is niet ondenkbaar dat de Tsjech een geplande tweede trainingswedstrijd in de vorm van een herkansing nuttig vond, dat zal later blijken. Damir Martin, Stephan Krueger en de Braziliaan Steve Hiestand wonnen hun voorwedstrijden. De Zuid-Amerikaan benutte de weersomstandigheden het allerbeste en kwam tot 6:48.

Afrekening
Bij de herkansingen stelde Synek orde op zaken en liet zijn boot als eerste over de finish glijden. Slechts twee Nederlanders haalden de halve eindstrijd: Amos Keijser en Bastiaan Collette. Keijser pakte vorige week nog een zilveren wereldbekermedaille met de dubbelvier mee en duwde vandaag in een rechtstreeks duel bondsskiffeur Stef Broenink naar de c-finale. Collette had direct afgerekend met Guillaume Krommenhoek.

Flamengo
Ook een tweede Zuid-Amerikaan namelijk de Argentijn Agustin Diaz hield zicht op de eindstrijd om de Holland Beker. Hij is een clubgenoot van Hiestand en hun vereniging Flamengo is daarmee bij deze bekerwedstrijd tot dusver net zo succesvol als alle Hollandse clubs bij elkaar.

Vrouwen
Bij de Ladies Trophy was het minder dringen. De Nieuw-Zeelandse Emma Twigg, Inge Janssen en Karolien Florijn wonnen elk hun voorwedstrijd. Junior Isabel van Opzeeland zal morgen ook aantreden voor de halve finale.

Alle uitslagen van vandaag staan hier.