Slats wederom aan de leiding bij Atlantic Challenge

Wedstrijden

Vorige maand ging de langste roeirace ter wereld van start. De deelnemers van de Talisker Whisky Atlantic Challenge zitten inmiddels alweer ruim drie weken op zee. Het Nederlandse duo Kai Wiedmer en Mark Slats ligt ruim op kop.

Zij roeien onder de naam Row4Cancer. Organisator Atlantic Campaigns geeft een update van het verloop van hun race: ‘‘Hun voorsprong blijft enorm groot. De laatste paar dagen hebben ze het extreem zwaar gehad. De mannen roeien één uur op en één uur af (in plaats van het gebruikelijke twee uur, red.) om de maximale power uit hun riemen te halen.’’ Slats won – als solist – in 2018 de race in een recordtijd van 30 dagen.

Weersomstandigheden
De weergoden zijn de deelnemers niet bepaald goedgezind. Vrijwel alle boten komen daardoor langzamer vooruit dan verwacht. Ook de Nederlandse Dutchess Of The Sea (DOTS) hebben zware momenten. Via hun Facebookpagina laten ze regelmatig iets van hunzelf horen.

Kapot stuursysteem
Al sinds week één kreeg de vrouwenploeg te maken met technische problemen. Het automatische stuursysteem van hun boot functioneert niet, waardoor ze al twee weken manueel moeten sturen. Gisteren ging ook dat stuur kapot, waardoor ze een stuk zijn afgedreven.

Plezier
Intussen is het probleem verholpen en zijn ze weer op weg naar de finish in Antigua. ‘‘De meiden hebben het nog steeds naar hun zin, ze voelen zich meer thuis op hun boot en wennen aan het ritme’’, laten hun woordvoerders via Facebook weten.   

Livestream
In totaal doen er drie Nederlandse teams mee. De Atlantic Dutchesses, ook een vrouwenvier, liggen momenteel op de zevende plek. Een live overzicht van alle teams is hier te vinden.

Stemmen op je NLroeifavoriet? Zorg dan dat je donateur bent. Dat kan hier. Je steunt er hét journalistieke platform voor de roeisport mee. Alvast bedankt!