Simon Knappstein: “De DIYR is de manier om de jeugd met het roeivirus te besmetten”

Wedstrijden

“Geweldig”. Simon Knappstein coacht al decennia junioren en hij heeft alleen dat woord nodig om de Dutch International Youth Regatta te omschrijven. “Ik vind het echt prachtig, het is een schot in de roos”, aldus de Viking over het evenement dat dit weekeinde op de Bosbaan werd gehouden.

Knappstein is lyrisch over de tweede editie van deze wedstrijd, exclusief opgezet voor roeiers tussen 10 en 22 jaar, maar vooral voor junioren is bedoeld. “Opvallend is de enorm relaxte sfeer. Jonkies van 12 jaar voelen zich er op hun gemak, hoewel hun eigen races natuurlijk best even spannend voor ze zijn. Mede doordat de kamprechters ook ontspannen hun werk doen, is het voor alle deelnemers een fijne wedstrijd.”

Virus
Hij roemt de lage drempel, maar zag ook topsport. “Neem de jongensachten. De Nederlanders en de Belgen vochten om de overwinning. De combi roeide 5:46,5, de zuiderburen 5:47. beide dus echt heel goed. Het zou mooi zijn als er ook bijvoorbeeld Duitsers en Fransen op af zouden komen. De Belgen zien we zeker terug, die zijn ook enthousiast. Al met al is de DIYR de manier om de jeugd met het roeivirus te besmetten.”

Alle uitslagen en zo staan hier.