Mick Makker (Nereus) mijmerde: “Het gaat ons niet gebeuren”

Achtergrond Uitslagen Wedstrijden

Het was vandaag een mooie strijd om de gouden Varsityblikken: 010 versus 020, oftewel Skadi tegen Nereus. De hoofdstad won van de Maasstad. De rest van Nederland volgde op afstand.

De mannen van Skadi zijn harde werkers. Ze gingen goed van start, bouwden een voorsprong op en hielden lang stand. Heel lang zelfs. Pas na iets meer dan 2.000 meter moesten de winnaars van 2015 capituleren.

Receptie
Nereus kwam op dat punt op stoom, nam afstand van de Rotterdammers en de rest van het veld en won eigenlijk met groot gemak, getuige de riante voorsprong van ruim tien seconden. Na het kanonschot haalden de Nereusmannen en hun stuurvrouw Dieuwke Fetter vervolgens een nat pak dankzij de vele zwemmers die het winnende schip lieten zinken tijdens de receptie op het Amsterdam-Rijnkanaal.

Zegetocht
Mick Makker, de nummer twee van de winnende boot, had een half uur na de wedstrijd klapperende knieën van de kou of van het harde trappen. Van beide zou ook nog kunnen. Zijn glimlach was bijzonder breed. “Skadi was heel goed weg, zo rond de 1.500 meter dacht ik bij mezelf: het gaat ons toch niet gebeuren dat we dit gaan verliezen. Onze ploeg hield het hoofd koel, zette door en kwam met ongeveer nog een kilometer te gaan over Skadi heen. Het laatste stukje was letterlijk een zegetocht”, zei Makker.

Vechten
Pieter Rom Colthoff van Skadi heeft vrolijker Varsitymomenten als coach gehad. “En toch ben ik trots op mijn ploeg. Het was onze strategie een voorsprong te nemen en te hopen dat het bij Nereus zou gaan rommelen. We zijn ver gekomen. Maar niet ver genoeg. Toen Nereus er langs was, kon je zien hoe moe wij waren van het harde vechten.” Proteus uit Delft eindigde als derde op flinke afstand, ruim 23 seconden van de winnaars.