NLroei Eerstejaars: Skadi wint bij de Varsity

Uitslagen Wedstrijden

Skadi en de Varsity vormen een bijzondere combinatie. Dat geldt voor meer verenigingen. Maar de eerstejaars lichte mannen van de Rotterdamse club stonden plotseling bij de prijsuitreiking van de oudste roeiwedstrijd van Nederland.

Bij de Winterwedstrijden kwamen de lichte Rotterdammers nog niet zo lekker uit de verf (negende), op de Amstel ging het al stukken beter. Coach Mark van der Oest had gisteren een simpele verklaring voor de opmars van zijn ploeg. “Veertien dagen geleden zijn we in Keulen op trainingskamp geweest. Daar hebben we behoorlijke stappen gezet. De mannen hebben daar onder meer startjes geoefend. Bij verschillende sparsessies bleek vorige week dat ze al veel scherper waren dan andere ploegen die pas vorige week daarmee begonnen”, zei Van der Oest.

Doorpompen
Hij was blij en trots. “We hebben een flinke selectie van dertien man en varen in een acht en een vier. Deze groep wil ervoor knokken.” Zijn collega Lotte Asberg van Gyas was niet minder blij met de prestaties van haar vrouwen. De A-finale werd afgemeten gewonnen. “Ze hebben heel goed doorgepompt. Deze vrouwen hebben sterke benen, daarop zijn ze geselecteerd en die kwaliteit komt eruit”, aldus Asberg.

2.000
Haar ploeg nestelde zich met de overwinningen op het Amsterdam-Rijnkanaal nadrukkelijk aan de koppositie van het klassement. “Vorig jaar heb ik ook de eerstejaars vrouwen van Gyas gecoacht. Die waren op de langebaanwedstrijden goed, maar erna wat minder. We hebben het dit seizoen technisch iets anders aangepakt in de overgang naar de 2.000 meter-wedstrijden. Daardoor gaat het nu beter, zo is mijn overtuiging. En tegenwind ligt ze wel.”

Strijd
Laga en Nereus voeren strijd bij de zware mannen. Bij de vierkamp won Nereus, over de lange afstanden was Laga de baas. Gisteren kwamen de Amsterdammers als eersten over de finish, op bootlengten gevolgd door de rode mannen uit Delft. Skøll werd derde.

Fier
Bij de dubbelvier van de lichte vrouwen staat Triton fier aan kop van het klassement. Het lukte het donkerblauwe kwartet echter nog niet de overwinning te grijpen, gisteren werd de vierde tweede plaats op rij behaald. Bij de Varsity ging Phocas er met de blikken vandoor. Francis Tuntler, Marjolein Jansen, Wiki Dijkstra, Vera Arntzen en stuurvrouw Julia Govaerts uit Nijmegen waren een halve seconde sneller dan de Utrechtse vrouwen.

© NLroei, 11- 04 -2016