Sophie Souwer en Olivia van Rooijen nieuw in dubbelvier

Algemeen Kort Voorpagina

Olivia van Rooijen, Inge Janssen, Sophie Souwer en Nicole Beukers zullen in de dubbelvier Nederland bij de eerste wereldbekerwedstrijden en de EK vertegenwoordigen.

Dit werd gisteravond bekend op de Facebookpagina Damesch Njord. Beukers komt al jaren uit voor de Leidse studentenvereniging, Souwer werd ondanks haar opleiding bij het Groningse Gyas, later eveneens lid in Leiden.

Prioriteitsboot
Afgelopen jaren gold de dubbelvier als prioriteitsboot van de Nederlandse vrouwen. In Rio de Janeiro leidde dit tot een zilveren medaille bij de Olympische Spelen. Van deze ploeg zijn alleen Janssen en Beukers overgebleven. Chantal Achterberg is gestopt en Carline Bouw maakte onlangs bekend zwanger te zijn. Ondanks deze aderlating is vrouwenhoofdcoach Josy Verdonkschot ook komende jaren van plan vast te houden aan de dubbelvier als belangrijkste boot.

Scheenaard
Het valt op dat er geen plaats is voor Skiffhead-winnares Lisa Scheenaard. Eerder vertelde zij aan NLroei dat ze hoopte in aanmerking te komen voor deze boot. De kans is groot dat zij bij de eerste internationale wedstrijden in de skiff aan de start verschijnt.

©NLroei, 17-4-2017