Elite frequenteert Skøll Cup

Algemeen Kort

Voordat het internationale roeiseizoen van start gaat en de Nederlands kampioenschappen plaatsvinden wordt op de Bosbaan de Skøll Cup georganiseerd. Voor de elitetroepen is dit een kans om race-ervaring op te doen op deze wedstrijd die grotendeels voor competitieroeiers is bestemd.

Met name de skiffvelden waren interessant. Koen Metsemakers lijkt zijn goede seizoen van 2016 voort te kunnen zetten door te winnen van Niki van Sprang en Amos Keijser. Berend Mortier had het lastig, hij moest ook Phocaan Erwin Huzen aan zich voorbij laten gaan en werd vijfde. Zijn race duurde bijna een halve minuut langer dan die van Metsemakers.

Elitevrouwen
Onder de vijf startende elitevrouwen vielen twee bekende achternamen op. Bente Paulis en Kirsten Lanz lagen beide aan de start. Paulis kwam als eerste over de finish. Lanz zag naast Paulis ook Martine van den Boomgaard aan zich voorbij gaan en werd derde.

Rienks
De twee zonder stuurman leek een interessant onderonsje te worden tussen enkele mannen van Diederik Simon. Twee van de vier ingeschreven boten trokken zich terug, waaronder die van de kersverse Varsitywinnaar Mick Makker. Wat overbleef was Nereus-Laga met de broers Rik en Ralf Rienks of het Nereusschip met Jaap Scholten en Bo Wullings als bemanning. De broers Rienks lagen na driekwart van de race flink voor en finishten na uitvallen van Scholten en Wullings als enigen in deze strijd om de baard van de Keizer.

Uitslagen
De uitslagen zijn hier te vinden.