Coach Meenhorst valt af, maar dubbelvier is wel verkiesbaar bij sportgala

Kort

Bij de sportploegen zijn de mannen-baanwielrenners (die op de teamsprint de olympische, Europese en wereldtitel veroverden), de hockeyvrouwen (die met een Europese titel en wereldtitel op zak in Tokyo olympisch kampioen werden) en de roeiploeg mannen-dubbelvier (eveneens olympisch goud na een wereldtitel) genomineerd.

Hun coach Eelco Meenhorst kwam niet op het verkiesbare lijstje terecht. In de categorie Coach van het Jaar gaat het namelijk tussen Hugo Haak, Laurent Meuwly en Eelke van der Wal. Haak oogstte succes als bondscoach van de baansprinters, Meuwly begeleidde de Nederlandse atleten op de 400 en 4×400 meter en Van der Wal was de motor achter het succes van de para-cyclingploeg aldus de NOS in dit bericht.

Dit heeft een zogenaamde vakjury bepaald. In 2016 kwam Josy Verdonkschot als olympisch coach van een gouden en zilveren roeiploeg niet eens op de voorlopige lijst. De uitslag van de wat ondoorzichtige verkiezingsprocedure wordt 21 december bekendgemaakt. Topsporters kunnen op de roeiers stemmen.