Tritonmannen sterk op ergometer

Kort

Lisa Bruijnincx was gisteren de snelste vrouw bij de NK indoorroeien. De roeister van Njord stak met 6:50,9 in haar eigen SB-veld er met kop en schouders bovenuit. Gevorderde Marije IJpma (Proteus Eretes) hield met 6:53,9 als beste Bruijnincx bij.

Het was Triton dat bij de mannen de klok sloeg. Eli Brouwer was in het SB-veld met 5:58,2 de snelste man van de dag, hij werd op de hielen gezeten door Martijn Bos van Skadi die tot 5:58,5 kwam. Tritonees Pieter van Veen won in een ééntiende seconde langzamere tijd het eliteveld, hij voelde (figuurlijk) de hete adem van Stijn Wieling (Skøll) in zijn nek want die was op zijn beurt slechts een tiende tel trager. Maarten Enthoven (Proteus) deed het ook goed, hij kwam tot 5:59,5.

Triton scoorde ook nog een één-tweetje in het gevorderdenveld: Jaap Schenck (6:02) en Casper van der Steen (6:05) waren daarvoor verantwoordelijk. Daarmee was de donkerblauwe koek nog niet op. Max Gompel won voor Triton het lichte eliteveld in 6:24,9. In het lichte SBveld, waren liefst vier mannen sneller dan Gompel. Cornelus Palsa (Okeanos) was daarvan met 6:18,9 de snelste.

[later meer]

Alle uitslagen staan hier op Time-Team.nl.