NSRF en roeibond willen versoepelingen voor studenten

Kort

Terwijl de ene na de andere wedstrijd wordt geannuleerd, pleiten de jongerenorganisaties en sportbonden voor het stimuleren van sport, ook al is dat om minder dan 1,5 meter. “Jongeren zijn gedurende de coronacrisis aanzienlijk minder gaan sporten, wat een negatieve invloed heeft op hun lichamelijke en geestelijke gezondheid”, staat er in een gemeenschappelijk statement van een aantal organisaties.

“De sportsector kan dankzij een bestaand netwerk van duizenden verenigingen ook deze jongeren zich op een veilige manier, in de buitenlucht in groepen laten ontspannen en inspannen. Tegen en met elkaar, in het eigen sociale netwerk van de vereniging. In trainingsvormen en tijdens onderlinge wedstrijden en activiteiten op lokaal niveau. Op die manier worden reisbewegingen tijdens de pandemie zo veel mogelijk voorkomen”, betogen ook de studentenroeifederatie en de KNRB.

Recent beklaagde de achterban van de NSRF zich nog openlijk over de passiviteit van de roeibond. Het gemeenschappelijke pleidooi is hier te vinden.