RV De Waal in de problemen met botenloods

Kort

Er zou geen plek zijn in de Spiegelwaal nabij Nijmegen voor roeivereniging De Waal. Dit blijkt uit het bestemmingsplan dat voorligt. Daarin wordt vooralsnog geen rekening gehouden met het drijvende botenhuis van die club. De roeiers moeten zelf via onderzoek onder andere aantonen dat het plaatsen van een drijvende loods andere watersportverenigingen die aan de Spiegelwaal gelegen zijn niet in de weg zit. [su_quote]Steun NLroei, doe mee aan onze crowdfunding! [/su_quote]
Dat zegt wethouder van sport van de gemeente Nijmegen tegenover de lokale stadszender RN7. De kwestie van huisvesting van de Nijmeegse roeiverenigingen speelt al jaren. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat alle watersportverenigingen in het zogeheten Bastion zouden plaatsnemen, een gebouw dat bij het creëren van de Spiegelwaal onder de Waalbrug is gebouwd. Omdat de huisvestingskosten veel hoger uitpakten dan gepland en dat het talud naar het water te stijl voor oudere leden zou zijn, trok burgervereniging De Waal zich terug en kocht zelf ruim een jaar geleden de botenloods van Ondine over.

Steun
Dat was een wat voorbarige koop blijkt nu, want het college van burgemeester en wethouders is niet geneigd De Waal hier toestemming voor te geven. Dit ondanks dat de vereniging bij Rijkswaterstaat een vergunning voor plaatsing heeft gekregen. Ook krijgt de vereniging veel steun van politieke partijen buiten het college. Een raadslid van de Stadspartij DNF suggereert zelfs dat het college niet meewerkt vanwege oud zeer omtrent het Bastion, waar De Waal zich dus in een eerder stadium uit terugtrok.

Filmpje
Het laatste woord lijkt dus ook nog niet gezegd over deze kwestie. Vanwege de discussie zal de gemeente nog gaan discussiëren over de vaststelling van het bestemmingsplan in plaats van slechts te stemmen of als hamerstuk te behandelen. In aanloop daartoe maakte De Waal dit filmpje om meer steun te vergaren.