Gebroeders Sinković winnen wereldaward

Kort

December is terugbliktijd. Roeifederatie FISA doet dat door de beste roeiers van het afgelopen jaar te verkiezen. Recent werd bekend wie deze titels mogen dragen.

De Olympische Spelen staan centraal. Elke genomineerde ging huiswaarts met een gouden medaille uit Rio. De Nederlandse gouden lichte vrouwen Maaike Head en Ilse Paulis vielen buiten de nominaties. Ook coaches Josy Verdonkschot en Nienke van Zijp konden niet op een nominatie rekenen. Uit de shortlist bepaalde een FISAjury de winnaars.

Winnaars
De gebroederlijke dubbeltwee van Valent en Martin Sinković is goed voor de award van de beste mannenploeg. De vrouwelijke variant gaat naar Polen en wordt uitgereikt aan Magdalena Fularczyk-Kozlowska en Natalia Madaj. Zij bemanden de dubbeltwee. De Zuid-Afrikaanse Roger Barrow is coach van het jaar. Reinhold Batschi krijgt een speciale prijs voor zijn inspanning voor de ontwikkeling van de sport.. De Britse Rachel Morris mag zich de pararoeier van het jaar noemen. Een korte motivatie voor elke keuze is te vinden op de website van de FISA.

Uitreiking
De winnaars krijgen hun prijs uitgereikt op 28 januari, tijdens het World Rowing Coaches congres in het Canadese Vancouver. Valent en Martin Sinković lieten op hun Facebookpagina al weten enorm vereerd te zijn met deze prijs.