Rotterdam vandaag: Juniorenochtend met herkansingen en kwartfinales

Wedstrijden

Deze week is het elke dag stuivertje wisselen tussen de WK’s voor senioren, junioren en onder de 23 jaar. Het is vooral de Nederlandse juniorenvloot die vanochtend ten tonele verschijnt.

Favorieten Karolien Florijn en Bram Schwarz, in respectievelijk de meisjes- en jongensskiff doen een poging de halve finale te halen. Naar verwachting zit een begeerde plaats er voor beide roeiers wel in. Datzelfde geldt voor Tristan Voskuilen en Ben van Brussel, het lichte tweetal kwam ongeslagen de series uit en zal een plaats in de volgende ronde afdwingen. Ook de lichte mannendubbelvier doet een gooi naar de halve finale.

Beide juniorenachten gaan een poging doen een finaleplaats te halen. De jongens hadden in de voorwedstrijd het meest te vrezen voor de Duitsers, maar die zijn in een andere herkansing geloot. Een benodigde top twee moet erin zitten voor de thuisploeg. De meisjes werden in de series laatste. Zij zullen naar verwachting flink moeten vechten voor een plaats bij de beste zes. De jongens tweezonder zal als laatste voor een herkansing aan de start verschijnen.

 

Deze Nederlandse boten komen uit op de WK junioren

  • 9.50 uur herkansing meisjesacht: Celine den Bremer (Zwolsche), Willemijn van Olderen (Cornelis Tromp), Tommie de Rooij (De Amstel), Susanna Temming (Viking), Ilse Feenstra (De Maas), Femke Paulis (Salland), Fenna Verberne (Het Spaarne), Mick Jonkers (De Amstel) en stuurvrouw Jip Swilders (Hemus)
  • 10.05 uur herkansing meisjesskiff: Karolien Florijn (Die Leythe)
  • 10.15 uur herkansing jongensacht: Jan de Boer (Wetterwille), Obbe Tibben (’t Diep), Pieter Kerpestein (De Amstel), Joris Moerman (RIC), Gert-Jan van Doorn (Die Leythe), Olav Molenaar (Het Spaarne), Thomas van Olderen (Cornelis Tromp), Jorke Kooijenga (Willem III) en stuurman Mees van Nierop (Het Spaarne).
  • 10.35 uur kwartfinale jongens dubbelvier: Willem Buist (De Hoop), Lodewijk Tilanus (Willem III), Charles de Monchy (De Maas) en Thomas Hogeboom (Willem III)
  • 11.00 uur kwartfinale jongens dubbeltwee: Ben van Brussel (Hemus) en Tristan Voskuilen (Amstel)
  • 11.20 uur kwartfinale jongensskiff: Bram Schwarz (Het Spaarne)
  • 11.40 uur herkansing jongens tweezonder: Jan Christian Nelis en Wiebe Veenstra

 

Op de WK voor de senioren komt één Nederlander aan de start: