Ilse Paulis in prima olympische vorm

Uitslagen Wedstrijden

Het is nog ruim een half jaar te gaan, maar dan gaat Ilse Paulis haar olympische titel verdedigen. Ze kiest daarbij voor de aanval. Heel de wereld mag namelijk nu al weten dat ze in topvorm steekt. Gisteren kwam ze tot een voortreffelijke 7:00,9 over de virtuele (olympische) afstand van 2000 meter. Haar ploegmaat Marieke Keijser realiseerde een goede 7:07.

[su_quote] Doe mee aan de crowdfunding van NLroei, dat kan hier. Alvast bedankt![/su_quote]

Bij de zware vrouwen was het José van Veen die toesloeg, zij zette de klok stil op 6:35,5 terwijl Lisanne Brandsma ook met 0,2 seconde onder de 6:40 bleef. Coach Verdonkschot heeft zijn racestal in vorm, liefst nog negen van zijn roeisters doken onder de 6:50. Dat deden ook drie SB-ers: Tessa Dullemans (Laga, 6:42,8), juniorenwereldkampioen Lisa Bruijnincx (6:48,7, thans Njord) en Marlinde Bulsink (6:49,1, Pelargos).

Mannen
Bij de elitemannen won Bo Wullings, in het SB-veld was Wibout Rustenburg (Skøll) twee seconden sneller: 5:55. Bij de lichtgewichten was er ook zoiets aan de hand. SB-er Leander Geschiere van Skadi (en zijn nieuwe clubgenoot Hilmar Verbeek) waren sneller dan David Kampman, de rapste ‘oudere’.

Junioren
Jelle Bakker van de Hunze was nummer 1 bij de jongens onder de 18, in de top-5 van zijn veld drongen een opmerkelijk aantal kleine clubs door. Jason, Boreas en ARC zie je (nog) niet vaak scoren met junioren. Tabo Stekelenburg (Willem III) was de snelste onder de 18 jaar, ook zij had in de top-5 van haar veld te maken met concurrentie uit soms wat onverwachte hoek: Skøll, De Hoop, Theta en DDS.

Alle uitslagen zijn inclusief tussentijden en tempi hier te vinden.