Rotterdam vandaag: aftrap wereldkampioenschappen voor junioren

Wedstrijden

Vanochtend is het de beurt aan de junioren op de wereldkampioenschappen in Rotterdam. Er wacht een volle dag waarop alle voor Nederland startende ploegen ten tonele verschijnen.

De ogen zullen in ieder geval gericht zijn op de skiffeurs en de jongensacht. Vorig jaar haalde de juniorenacht goud. Dit jaar ligt er een geheel nieuwe ploeg op het water, maar gezien het zilver dat ze op de EK veroverden is er potentie. De winnende ploeg van vandaag stoomt direct door naar de eindstrijd. De Nederlanders treffen de sterke ploegen Duitsland en de Verenigde Staten en zullen daarom flink aan het werk moeten.

Skiffeur Bram Schwarz haalde vorig jaar goud in de jongensacht en dit jaar in de skiff zilver op de EK. Beide prestaties maken hem op ‘eigen water’ tot Nederlands favoriet. Dat zelfde geldt voor zijn vrouwelijke tegenhanger Karolien Florijn. De dochter van junioren bondscoach Ronald Florijn haalde goud op de EK en zal daar graag een WK-medaille aan willen toevoegen.

 

Deze Nederlandse ploegen starten vandaag:

  • 9.40 uur meisjes vierzonder: Fieke Verhaaf (Cornelis Tromp), Naomi Visser (Willem III), Femke van de Vliet (Viking) en Anne Klok (De Amstel)
  • 10.45 uur jongens dubbelvier: Willem Buist (De Hoop), Lodewijk Tilanus (Willem III), Charles de Monchy (De Maas) en Thomas Hogeboom (Willem III)
  • 11.20 uur jongens dubbeltwee: Ben van Brussel (Hemus) en Tristan Voskuilen (Amstel)
  • 11.55 uur jongensskiff: Bram Schwarz (Het Spaarne)
  • 12.20 uur jongens tweezonder: Jan Christian Nelis en Wiebe Veenstra
  • 12.45 uur meisjesacht: Celine den Bremer (Zwolsche), Willemijn van Olderen (Cornelis Tromp), Tommie de Rooij (De Amstel), Susanna Temming (Viking), Ilse Feenstra (De Maas), Femke Paulis (Salland), Fenna Verberne (Het Spaarne), Mick Jonkers (De Amstel) en stuurvrouw Jip Swilders (Hemus)
  • 13.00 uur meisjesskiff: Karolien Florijn (Die Leythe)
  • 13.20 uur jongensacht: Jan de Boer (Wetterwille), Obbe Tibben (‘t Diep), Pieter Kerpestein (De Amstel), Joris Moerman (RIC), Gert-Jan van Doorn (Die Leythe), Olav Molenaar (Het Spaarne), Thomas van Olderen (Cornelis Tromp), Jorke Kooijenga (Willem III) en stuurman Mees van Nierop (Het Spaarne).