Rienks, Rienks en Florijn winnen Noordelijke Hel

Kort

Harde wind tegen en een wat chaotische tijdwaarneming zorgden ervoor dat het lang duurde voordat Heluitslagen officieel werden. De gebroeders Ralf en Rik Rienks wonnen in hun twee met liefst 40 seconden voorsprong van Triton dat tweede werd. Marleen Verburgh en Kyra de Vries versloegen in hetzelfde boottype het bondskoppel Van Veen/Jorritsma. De Twentse twee Van Hal en Lokin was een flinke maat te groot voor de tegenstanders in het lichte veld.

Jongeling Karolien Florijn stuntte door zowel Lisa Scheenaard als Inge Janssen aan haar zegekar te binden. Beiden hebben in de skiff de a-finale bij de WK al eens gehaald. Lennart van Lierop en Niki van Sprang waren de snelste solisten bij de mannen, zij zouden tot op een tiende nauwkeurig dezelfde tijd hebben geroeid.

Wil jij ook bijdragen aan de site die je nu gratis leest? Doe dan mee aan onze crowdfundingsactie en klik hier!

Van Lierops nieuwe clubgenoot Obbe Tibben (voorheen ’t Diep, thans Skøll) was de snelste lichte skiffeur. Groninger Damion Eigenberg (Gyas) nam achter hem de tweede plaats in beslag. Lichtgewicht Amber Kraak won volgens verwachting haar klasse, zij bleef sb-roeister Femke van de Vliet voor. Wietse Morreau (Spaarne) en Isabel van Opzeeland (Die Leythe) waren de snelste junioren.

De volledige uitslagen zijn hier te vinden.