WKjunioren: dubbels vierde

Kort

Dubbelaars Gunnar van den Hoogen en Auke Kloosterman zijn de verrassing binnen de NLequipe. De roeiers van respectievelijk Aegir en de Alkmaarse streden lang in een medaillepositie en belandden uiteindelijk op een vierde plaats. Het scheelde slechts een halve bootlengte met het brons. Lotta van Westreenen (Willem III) en Anna Menke (De Hunze) hadden een sterke eindsprint maar strandden ook op de ondankbare plek: vierde. In hun dubbel zaten ze uiteindelijk op een paar seconden van het podium. In hun veld namen de imponerende Griekse meisjes de wereldtitel over.

Minou Bouman, Teuntje Mollee, Lina Schwartz en Amélie Carrière werden laatste, maar lagen na 1500 meter circa vier seconden van de derde plaats. In de laatste 500 meter liet de oranje dubbelvier een gat vallen, wat voor de klassering overigens niets meer uitmaakte. Skiffeuse Jente Jongsma werd verdienstelijk vijfde.

B-finales
De jongens in de tweezonder en de meisjes in de vierzonder werden derde in de B-finale. De dubbelvier van de jongens en skiffeur Klaas Baud belandden daarin op de vijfde plaats.