Raceroeiregatta en Laga Lustrumwedstrijden dit weekeinde op de WAB

Voorbeschouwing

Zaterdag en zondag vindt voor de 10e keer de Raceroeiregatta plaats op de Willem-Alexanderbaan. Het organiserende Laga combineert dit met haar eigen lustrumwedstrijden waar traditiegetrouw echte gouden blikken te winnen zijn.

Normaal gesproken wordt deze prestigieuze wedstrijd gehouden op een tweeploegenbaan op de Schie, maar aangezien het dit jaar ook een lustrum is voor de Raceroeiregatta, worden beide wedstrijden te Zevenhuizen gecombineerd. De lustrumvelden zullen zondagmiddag aan het einde van het weekeinde verroeid worden. Hierbij zijn de elite-acht en de vrouwenvier samen met de races voor beide geslachten in de twee-met-stuurman de hoofdnummers.

Het is weer nodig: doe mee aan de crowdfunding van NLroei, dat kan hier, alvast bedankt!

Opvallend genoeg heeft de vrouwen twee-met met acht ploegen de meeste inschrijvingen. Voor de acht hebben zich vier verenigingen ingeschreven. Het sterke thuisroeiende Laga en daarnaast met name fatsoenlijke tegenstand van Nereus en Triton. Marieke Keijser kan na haar bronzen medaille van afgelopen NK nog steeds geen genoeg krijgen van de topsport en is in de vier-zonder-stuurvrouw te aanschouwen.

Populair
De Raceroeiregatta telt een kleine 500 inschrijven en is inmiddels uitgegroeid tot een zeer populaire wedstrijd voor studenten. De organisatie mikt sterk op de roeiers en coaches zelf middels gratis pastalunch, massages en leenfietsen voor coaches. Daarnaast zorgt ook het feit dat de developmentploegen op deze wedstrijd hun tweede race hebben van een zeer beperkt aantal van vier.

Meer informatie over beide wedstrijden is hier te vinden. Inschrijvingen en tijdschema vindt u op deze plek.