Qua Hollanders best bezette beker ooit

Voorbeschouwing

Beter kan het niet echt als het om de Nederlandse inbreng gaat. De Holland Beker van dit jaar heeft een (oranje)droombezetting. Van ergokanon tot olympisch dubbelvierkampioen, de Europese skiffkampioenen van 2022 én 2023, plus de oranje skiffeur die in de afgelopen jaren het dichtst bij de wereldtitel zat. Ze doen allemaal mee. En het zijn allen Nederlanders. Dat zal toch enigszins een afschrikwekkende werking hebben gehad, want buitenlandse wereldtoppers wagen zich niet in het hol van de Nederlandse leeuw.

Een bekerbezetting om de vingers bij af te likken? Oordeel zelf, dubbele punt. Stef Broenink zat al eens op een skifflengte van WKgoud. Melvin Twellaar heeft een EK-titel en is vicewereldkampioen in de skiff. Ergometerbeul Simon van Dorp stapte recent in de skiff. Tone Wieten – olympisch kampioen in de dubbelvier – doet ook mee en dat zal niet alleen voor de gezelligheid zijn. En Lennart van Lierop leverde misschien wel de meest onwaarschijnlijke en daarmee allermooiste roeiprestatie van dit jaar. Hij werd niet alleen tot zijn eigen verbazing Europees skiffkampioen.

Bij de Ladies Trophy ontbreek Karolien Florijn, maar Roos de Jong en Martine Veldhuis doen wel mee. In het bijprogramma is de Nederlandse vloot ook volop te bewonderen. Van de tweetjes tot en met de Holland Acht: vrijwel de complete NL-roeiarmada doet mee.

Hieronder vind je het voorlopige tijdschema van de organisatie en daar staat alle wedstrijdinformatie op de site van Time Team.