Oceaanroeier Mark Slats geblesseerd bij ’10 Iron Mans in 10 dagen’-uitdaging

Algemeen

Voor de een is het gekkenwerk, Mark Slats zag het als een interessante uitdaging. In tien dagen tien keer een Iron Man voltooien. Dat is bijna vier kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42 kilometer hardlopen. Keer tien dus.

Eerder roeide Slats al twee keer de Atlantische oceaan over met de Talisker Whisky Challenge. Op 8 mei, Moederdag, begon hij met zijn Iron Man uitdaging. ”Allereerst doe ik dit ter nagedachtenis aan mijn moeder, mijn grote inspiratiebron”, liet hij vooraf weten via sociale media. ”Daarbij wil ik dit jaar ook andere mensen inspireren om uit hun comfortzone te gaan en te ervaren wat er te bereiken is zodra je dit doet.”

Houd NLroei open! Doe mee aan de crowdfunding, dat kan hier. Alvast bedankt!

Dat het geen makkie zou zijn, wist de avonturier van tevoren. En dat het pijn zou gaan doen ook. Op de derde dag viel hij van zijn fiets, waardoor hij twee dagen later niet meer kon hardlopen. Maar ”het was mogelijk om mijn wandeltempo zo hoog te houden dat ik maar 45 minuten later aan kwam”, zei hij.

De dag erna gaf hij het lopen weer een poging, maar vanaf dag zeven kon hij niet meer op zijn achillespees staan dus hield hij het bij fietsen en zwemmen.

Bij de pakken neerzitten deed hij niet. Na afloop van de challenge zei hij weer wat te hebben geleerd: ”Als je ooit moet opgeven, wees trots op wat je wel hebt bereikt en laat het je niet naar beneden halen. Probeer door te gaan en denk in mogelijkheden.”

Het zal niet het laatste zijn wat we van Slats horen. Hij liet weten als grote droom de Vendée Globe Race te willen starten. Dat is een non-stop solozeilwedstrijd om de wereld, zonder hulp van buitenaf.