[NLroeiBaan] De Hoop heeft 2 vacatures: hoofdcoach én jeugdcoördinator

Algemeen

De Amsterdamse roeivereniging KARZ De Hoop zoekt een hoofdcoach (14 -20 uur per week) en een jeugdcoördinator voor circa 10 uur in de week. Kijk hieronder voor beide functies.

Vacature Hoofdcoach KARZV De Hoop

per 25 augustus 2023 (voor 14- 20 uur per week)

Roeivereniging KARZV De Hoop zoekt een Hoofdcoach met een passie voor de roeisport en een toewijding om onze jonge wedstrijdroeiers en serieus trainende elite- en veteranenteams naar een hoger niveau te tillen.

Het wedstrijdteam van De Hoop bestaat uit 24 jeugd wedstrijdroeiers tussen de 14 en 18 jaar. Het is een enthousiaste, hechte groep die serieus traint maar ook nauw onderdeel is van de vereniging en zelf ook actief zijn bij het instructie geven van de jeugd en het organiseren van feesten en evenementen. Er is goed contact met de ouders.

De kern van deze functie draait om het begeleiden van de jeugd roeiers. Echter, naast een actief jeugd team hebben wij een groep elite roeiers (Big Boys United die onlangs de Henley Regatta voeren) en Veteranen 8’en die regelmatig op World Rowing Masters varen. Deze groepen zijn ook op zoek naar technische/coach begeleiding op maat. Of dit binnen het kader van tijd en wensen past kunnen wij op individuele basis bekijken.

De Hoofdcoach wordt ondersteund door een pool van 4-6 (vrijwillige) coaches en sportbegeleiders. De Hoofdcoach werkt nauw samen met de Jeugdcommissaris, de Jeugdcoördinator en eventueel de Wedstrijdcommissaris. De Jeugdcommissaris en Voorzitter zijn de aanspreekpunten binnen het bestuur van De Hoop.

Als Hoofdcoach bent u verantwoordelijk voor:

 • Begeleiding: je biedt coaching en mentoring aan onze roeiers, met een nadruk op technische, fysieke en mentale ontwikkeling.
 • Planning: je ontwikkelt trainings- en competitieplannen die aansluiten op zowel individuele als teamdoelstellingen.
 • Teamversterking: je werkt samen met ons team van toegewijde vrijwillige coaches om een positieve en prestatiegerichte omgeving te creëren.

Bij onze vereniging staat teamwerk centraal. Wij geloven dat samenhorigheid de basis vormt van onze succesvolle prestaties, en we zoeken iemand die deze visie deelt. Onze ideale kandidaat is iemand die in staat is om sterke relaties op te bouwen met zowel roeiers als ouders, en iemand die bijdraagt aan het gevoel van gemeenschap binnen onze vereniging.

De functie bedraagt 14-20 uur per week, met veelal contacturen in het weekend en de middag/avonden. Een deel van deze uren is bedoeld voor overleg, voorbereiding en organisatie.

Als je denkt dat je de perfecte kandidaat bent voor deze rol, willen we graag van je horen. Stuur je cv en begeleidende brief naar Wietske Helle onder jeugd@karzvdehoop.nl vóór 1 augustus 2023.

Word jeugdcoördinator bij De Hoop! – een mooie bijbaan voor een (ex-)roeiende student?

per 25 augustus 2023 (voor +/- 10 uur per week )

Roeivereniging De Hoop is op zoek naar een enthousiaste en toegewijde jeugdcoördinator die verantwoordelijk zal zijn voor de begeleiding en ontwikkeling van onze jeugdroeiers.

De jeugdafdeling van De Hoop bestaat uit ongeveer 80 jeugdleden, verdeeld over de leeftijden 10 tot en met 18 jaar. Het gaat erg goed met de jeugd van De Hoop. Er is veel plezier op het vlot en daarbuiten, het aantal jeugdleden groeit en er worden op competitie en nationaal niveau steeds meer wedstrijden gewonnen. De jeugd is onderverdeeld in drie categorieën: Instructie, Competitie en Wedstrijd. Je zal je het meest richten op de Instructie en Competitie roeiers maar ook regelmatig overleg hebben met het hoofdcoach Junioren voor de Wedstrijdjeugd.

De Jeugdcoördinator wordt ondersteund wordt door een pool van 6-8 vrijwilligers (instructeurs en Jeugdcommissie). De Jeugdcommissie organiseert en ondersteunt jeugdevenementen en verzorgt de communicatie met ouders (per mail).

Belangrijkste verantwoordelijkheden:

 • Organiseren van jeugdinstructies in samenwerking met instructeurs.
 • Fungeren als het vaste aanspreekpunt voor de jeugdinstructie op zaterdag van 12-14 uur en woensdag van 16-18 uur. Hierbij aanwezig zijn en leiding geven.
 • Organiseren van theorie- en praktijkexamens.
 • Opstellen van roeiprogramma’s, inclusief onderlinge wedstrijdjes, spellen en oefeningen.
 • Bewaken van de voortgang van het instructieproces en zorgen dat de jeugd goed leert roeien.
 • Opleiden van instructeurs en hen uitdagen.
 • Overleggen met coaches en Jeugdcommissie over evenementen, wedstrijden en andere zaken.
 • Indelen van groepen (instructie, talenten, wedstrijdjeugd) en regelen van de doorstroom.
 • Nauw overleggen met de Jeugdcommissaris en Hoofdcoach junioren over de doorstroming naar het wedstrijdroeien.
 • Waarborgen van veiligheid en materieel.

Wij zoeken iemand die:

 • Ervaring heeft met roeien of coachen (of beide).
 • Goed is in het organiseren en plannen.
 • Vriendelijk overwicht heeft
 • Goed kan samenwerken en communiceren met zowel jeugd als volwassenen.
 • Een enthousiaste en positieve instelling heeft.
 • In staat is om instructeurs te motiveren en te ontwikkelen.

De functie bedraagt 10 uur per week, waarvan 6 contacturen op het vlot. De overige 4 uur is bedoeld voor overleg, voorbereiding en organisatie. De Jeugdcoördinator werkt nauw samen met de Jeugdcommissaris en de hoofcoach Junioren. De Jeugdcommissaris en Voorzitter zijn de aanspreekpunten binnen het bestuur van De Hoop.

Als je denkt dat je de perfecte kandidaat bent voor deze rol, willen we graag van je horen. Stuur je cv en begeleidende brief naar Wietske Helle onder jeugd@karzvdehoop.nl vóór 1 augustus 2023.