NLroei verkiezingen: Talent (m/v) van het jaar

Algemeen

De redactie heeft op basis van het afgelopen jaar drie aanstormend talenten genomineerd. Van wie gaan we volgens jou nog veel horen?

Lisa Bruijnincx
De Leidse haalt haar titels niet alleen op het water. Indoor komt ze tot bijzonder indrukwekkende tijden en met haar fysiek zou Lisa zo maar kunnen uitgroeien tot een van de sterkste roeisters ter wereld. Met inmiddels twee wereldtitels – behaald met Fien van Westreenen – op zak laat ze echter zien niet enkel op fysiek vlak te kunnen excelleren.

Guus Mollee
Wordt gezien als een van de grootste mannentalenten en lijkt op zijn 19e al de overstap te kunnen maken naar de nationale seniorenequipe. Pakte tijdens zijn eerste seniorenjaar de bronzen medaille bij de wereldkampioenschappen voor roeiers onder de 23 jaar in de dubbelvier. En hij was de snelste Nederlander bij de WK coastal.

Phaedra van der Molen
Niet alleen won Phaedra de juniorenwereldtitel in de dubbeltwee, samen met Lotta van Westreenen. Een paar maanden later pakte ze bij de EK de zilveren medaille in de skiff. Meest opzienbarende hierbij is dat de roeister van De Amstel ook nog eens dusdanig rank gebouwd is dat ze (als senior) kan uitkomen bij de lichtgewichten.

Eerder deze week maakte de redactie ook de genomineerden bekend in de rondes vice-roeiploeg van het jaar, coach van het jaar en roeier (m/v) van het jaar.

Stemmen?
Stemmen kan als de doneert aan NLroei. Vanaf 3 januari gaan de stembussen open. Iedereen die in 2021 heeft gedoneerd (eenmalig of via doorlopende machtiging), ontvangt dan van ons een mail naar de stembussen. Nog niet gedoneerd en toch stemmen? Doe hier een donatie en ontvang volgende week ook de link.