NLroei verkiezingen: De vice-roeiploeg van het jaar

Algemeen

De roeiploeg van het jaar is de mannendubbelvier, gemakshalve bij acclamatie gekozen. Maar welke ploeg komt volgens de NLroeidonateurs in aanmerking voor het predikaat vice-roeiploeg van het jaar? De redactie nomineerde de overige (troost)medaillewinnaars van Tokyo.

Vrouwenvierzonder
Australië was net een stukje sterker, maar Holland bleef fier overeind en werd in Tokyo dichtbij tweede. Extra knap is dat op Hogerwerf na voorafgaand aan dit toernooi geen van de roeiers aan boord olympische ervaring had.

Lichte vrouwendubbeltwee
Heroïsch tot zo’n twee halen voor de finish. Prolongeren van de titel leek in een veld met extreem kleine verschillen tot op het laatst haalbaar met de beste race van hun toernooi. In het zicht van de haven ging het mis: fatale halen. Toch nog brons.

Mannendubbel
Deze dubbel lag ook vooraan. De Fransen bleken een petit peu beter. In de schaduw van de dubbelvier ontstond plotseling ook deze topboot. Een gedurfde keuze van Stef Broenink om de succesvolle skiff te ruilen voor deze dubbel. Hij zal er geen spijt van hebben. Het duo behaalde zilver.

Vrouwendubbel
Zij verrassen altijd, waardoor het brons eigenlijk geen verrassing was. Maar toch. Knappe prestatie voor het van te voren aangestelde B-team van de scullsters.

De komende dagen maken we ook de andere categorieën voor de verkiezingen bekend.

Stemmen?
Stemmen kan als de doneert aan NLroei. Vanaf 3 januari gaan de stembussen open. Iedereen die in 2021 heeft gedoneerd (eenmalig of via doorlopende machtiging), ontvangt dan van ons een mail naar de stembussen. Nog niet gedoneerd en toch stemmen? Doe hier een donatie en ontvang volgende week ook de link.