NLroei verkiezingen: roeier van het jaar

Algemeen

De redactie nomineert drie uitzonderlijke mensen die in onze ogen iets bijzonders presteerden in het afgelopen jaar. De keuze is arbitrair, maar hun verhalen zijn buitengewoon.

Dirk Uittenbogaard
Snoeken in de olympische finale, maar zo handig zijn dat je het kan rechtzetten zonder al te groot snelheidsverlies. Niet verkrampen onder de steeds slechter wordende omstandigheden en alsnog goud winnen als groot favoriet.

Ilse Paulis
Tot twee halen voor de finish was ze op weg naar de prolongatie van haar olympische titel. Haar teleurstelling was diep, de reactie naar haar ploegmaat was groots.

Melvin Twellaar
Als niet zo heel bijzonder jeugdtalent via een medaille bij de SB-WK naar een wat sullige positie als meetrainer. En dan word je vice-olympisch kampioen. Hoe je met keihard werken en je kans grijpen op het juiste moment ineens heel succesvol kan zijn.

De komende dagen maken we ook de andere categorieën voor de verkiezingen bekend. Eerder werd al bekend wie de genomineerden zijn bij vice-roeiploeg van het jaar.

Stemmen?
Stemmen kan als de doneert aan NLroei. Vanaf 3 januari gaan de stembussen open. Iedereen die in 2021 heeft gedoneerd (eenmalig of via doorlopende machtiging), ontvangt dan van ons een mail naar de stembussen. Nog niet gedoneerd en toch stemmen? Doe hier een donatie en ontvang volgende week ook de link.