NLroei verkiezingen: Coach van het jaar

Algemeen

In navolging van de vice-roeiploeg en de roeier (m/v) van het jaar, nomineerde de redactie vier coaches die de afgelopen twaalf maanden iets bijzonders hebben gepresteerd.

Diederik Simon
Eelco Meenhorst coachte niet in zijn eentje. Diederik Simon was er ook, inclusief zijn (soms onnavolgbare) technische inbreng. Door de roeiers geroemd om zijn gouden touch en zijn gave op precies op het goede moment het juiste te zeggen. 

Eelco Meenhorst
De gouden coach van 2021, verzilverde dat door de alleenheerschappij in handen te krijgen. Hij zette een nieuwe standaard neer over hoe er getraind moet en kan worden. Meer kilometers maken is vooral het devies.

Josy Verdonkschot
Zijn ploegen wonnen drie medailles in Tokyo. Hij zat op dat moment in quarantaine. Volgens niemand minder dan judoka Henk Grol heeft de opsluiting van Verdonkschot Nederland twee gouden medailles gekost. Waarvan akte. Geldt als een van de meest succesvolle coaches die Nederland ooit heeft gekend. Paste echter niet meer in het oranje plaatje, Verdonkschot krijgt asiel in de United States of America.

Hans Lycklama
Zijn ploegen wonnen grepen twee wereldtitels: Lisa Bruijnincx en Fien van Westreenen in de SB-categorie. En Lotta van Westreenen en Phaedra van der Molen drukte bij de junioren-WK precies op tijd hun boegbal vooraan. Dat was niet alleen een regelrechte sensatie, het was ook nog eens goed voor zijn tweede wereldtitel in twee maanden tijd.

De komende dagen maken we ook de andere categorieën voor de verkiezingen bekend.

Stemmen?
Stemmen kan als de doneert aan NLroei. Vanaf 3 januari gaan de stembussen open. Iedereen die in 2021 heeft gedoneerd (eenmalig of via doorlopende machtiging), ontvangt dan van ons een mail naar de stembussen. Nog niet gedoneerd en toch stemmen? Doe hier een donatie en ontvang volgende week ook de link.