Paulis met Wörner naar Varese

Achtergrond Algemeen Voorpagina Wedstrijden

Vanwege de kwetsuur van Maaike Head, zal haar partner Ilse Paulis bij de aankomende wereldbekerwedstrijden in Varese aan de start verschijnen met Lisa Wörner.

Vrouwenhoofdcoach Josy Verdonkschot bepaalde dat naar aanleiding van een intensieve training afgelopen vrijdag. Daarbij roeiden zowel Wörner als Mirte Kraaijkamp, een aantal keer 1500 meter met vaste kracht Paulis. “Naast wat praktische redenen hebben we gekeken naar wat de mogelijkheden waren en wat voor snelheid het opleverde. Ik denk dat dit voor nu de beste optie is”, aldus Verdonkschot.

In hetzelfde veld zullen ook Marieke Keijser en Amber van Zomeren deelnemen. De roeibond heeft naar aanleiding van de blessure van Head weliswaar contact gezocht met het kamp van De Maas om alsnog tot een samenwerking te komen, maar dat heeft tot niets geleid. Verdonkschot heeft daarna niet overwogen om vanwege die reden geen ploeg naar Varese te sturen. “Voor Ilse Paulis is dit pas de derde wedstrijd in het internationale lichte dubbeltwee-veld en zelfs de eerste op de slagpositie. Ik vind het belangrijk dat zij ervaring opdoet. Daarnaast is de vastgestelde selectieprocedure bij iedereen bekend en Varese is daar geen onderdeel van.”

Kraaijkamp zal op het Italiaanse water in de skiff van start gaan.

©NLroei, 5-4-2016

1 thought on “Paulis met Wörner naar Varese

  1. Er staat onderaan het artikel dat ‘de vastgestelde selectieprocedure bij iedereen bekend is’. Dat is niet waar, want ik ken hem niet.. Maar zou iemand die hem wel kent, deze even kunnen delen? En dan graag inclusief de governance (wie is eindverantwoordelijk: voorzitter roeibond of technisch directeur of NOC*NSF). Tnx alvast!

Comments are closed.