Nlroei Eerstejaars: Njordvrouwen vinden elkaar

Algemeen

Hoewel het in veel klassementen wel duidelijk is tussen welke ploegen de eindstrijd zal gaan, is het eerstejaarsklassement bij uitstek de plek waar zo nu en dan onverwachte uitslagen mogelijk zijn.

Zo was het bij de lichte vrouwendubbelvieren onverwacht Okeanos die het volle aantal punten binnenhaalde. De Amstelveense vrouwen stonden voor dit weekend negende in het klassement, zonder eerder opvallende prestaties te hebben neergezet. Zaterdag waren ze de onbetwiste winnaars. Klassementsaanvoerders Triton en Gyas presteerden met een vierde en zevende plaats minder dan gebruikelijk. Dat maakt de eindstand echter wel interessant. Beide verenigingen delen na de Hollandia Roeiwedstrijden de eerste plaats.

Koplopers
Bij de zware mannenachten was het de ploeg van Nereus die haar voorsprong vergrootte door te winnen en het gat met Laga flink groter te maken. De rode ploeg uit Delft werd vierde. Bij de lichte mannen zag koploper Laga hun voorsprong van elf punten op het traditioneel sterke Gyas kleiner worden met twee punten door de winst van de Groningers.

Spannend
Net als bij de lichte vrouwen lijkt de ranglijst bij de zware vrouwen ook erg spannend te worden. Gyas en Njord begonnen het weekend met vier punten verschil. De lichtblauwe vrouwen trokken aan het langste eind dit weekend en finishte met een ruime voorsprong op de Groningers, die tweede werden. “De vrouwen hebben elkaar goed gevonden in harde en eigen halen,” zegt hoofdcoach Frits Bonenkamp van het vrouwenoctet. Daarmee maken ze jacht op de Gyanen. “Deze halen moeten we vasthouden. Dat is de sleutel om het klassement uiteindelijk te winnen. We gaan dit tot de NSRF in alle trainingen en wedstrijden voortzetten”, geeft Bonenkamp aan. Met nog drie wedstrijden voor de boeg lijkt deze strijd alles behalve beslist.

Hier zijn de standen van de eerstejaarsklassementen te vinden.

©NLroei, 22-5-2016