Niki van Sprang had corona, maar is weer op de weg terug

Algemeen

Hevige spierpijn, soms geen stap kunnen verzetten. Dat waren gezondheidsklachten van bondsroeier Niki van Sprang. Het begon in maart en hij kwakkelde maanden door. Uiteindelijk bleek dat hij met corona-virus besmet is geweest. Hij vertelt NLroei erover.

“Ik had in maart symptomen die achteraf toegeschreven kunnen worden aan corona. Ik bleef toen een week thuis. Korte tijd later kreeg ik spierproblemen. Dat was op een gegeven moment zo erg dat ik geen stap meer kon verzetten, een been was helemaal stram”, aldus Van Sprang. [su_quote]Maak NLroei mede mogelijk. Doe mee aan onze crowdfunding! Klik hier. Alvast bedankt! [/su_quote]

Bloed
Hij vat een lang medisch verhaal kort samen. “Er is naar van alles gezocht, ik heb voor onderzoeken ongeveer twintig buisjes met mijn bloed gevuld. Uiteindelijk bleek dat ik antistoffen van ‘het virus’ in mijn lijf had. Bij mij uitte zich het ook in een vorm van spierschade. Daar heb ik lang last van gehad, maar nu gaat het weer de goede kant op.”

Waarschuwing
Het Pampuslid adviseert iedereen die stevig sport goed op te letten als het om de eigen gezondheid gaat. “Hard blijven trainen bij milde ziekteverschijnselen kunnen dus alsnog flinke problemen opleveren.”

EK
In de loop van de maand augustus moet Van Sprang samen met zijn tweezondermaat Guillaume van Krommenhoek zich via trials kwalificeren voor deelname aan de EK. Er kan maar één Nederlandse twee deelnemen, er zijn meer kapers op de kust.

Besmetting
Bondsarts Floor Kappelhoff sluit uit dat Van Sprang andere equiperoeiers heeft besmet. Kort voor de periode dat de geplaagde roeier de symptomen had – en ook tijdens het bijbehorende ziekteproces – was hij niet in de buurt andere equipeleden. Andere bondsroeiers zijn niet positief getest. Een aantal is wel een keer uit voorzorg een strikte quarantaine opgelegd, omdat deze roeiers mogelijk in contact zijn geweest met een virusdrager.