Nieuwe EKtwee: De Graaf & Klaassens

Kort

Mark Emke is voorlopig klaar met zijn puzzelwerk. Na het vertrek van zijn voorman Robert Lücken ontstond een omvangrijke stoelendans. Sander de Graaf en Vincent Klaassens kwamen uit de hoge hoed van de hoofdbondscoach van de mannensectie. Zij gaan bij de EK later deze week de ongestuurde twee aandrijven.

Harold Langen is ‘uitverkoren’ om in de skiff te starten, zijn laatste solo-overwinning zou bij de Thetis Sprint zijn geweest, in 2013.  Langens tweewederhelft Kaj Hendriks kampt met overtrainingsverschijnselen en doet het momenteel rustig aan. De rest van de mannenequipe blijft ongewijzigd ten opzichte van de (grotendeels succesvolle) Luzernselectie.

Trials
De Graaf & Klaassens wonnen twee van de drie races over 1.500 meter die als trial Emke’s gepuzzel moesten objectiveren. Onder andere de boot van Mitchel Steenman en Bo Wullings blijft thuis, deze mannen wonnen wel één van de races. Steenman – de Nederlandse tweezonderspecialist – lijkt op een zijspoor te raken. De lichte dubbelvier zit daarentegen in de lift omhoog. De ploeg won in Luzern op eigen gelegenheid brons en vertegenwoordigt ons land bij de EK. Aangenomen wordt dat de bemanning hun boot niet zelf naar Schotland moet roeien.