Nederlanders roeien voorin bij monstertocht over oceaan

Wedstrijden

Het eind (Antigua) is in zicht voor de ploegen die vooraan roeien bij de ‘Atlantic Challenge’ van Talisker. De roeiboten vertrokken bijna een maand geleden vanaf de Canarische eilanden en hebben het parcours van (hemelsbreed) 4800 kilometer grotendeels afgelegd. De Spanjaarden van het team ‘Ocean Cats’ gaan aan de leiding. Zij hadden vanochtend om 7.30 uur nog ongeveer 550 kilometer voor de boeg en worden op de ‘voet’ (100 kilometer achterstand) gevolgd door de Brits/Nederlandse ploeg ‘This Way Up’ van onder anderen Naarden-roeier Jos Pape. Zij varen momenteel op de tweede plaats.

De Nederlandse Boka-vier van Ilja Kok, Marcel Ates, Ingeborg Dijkstra en Guus Koppes ligt op de vierde plek van dertig ploegen, maar prijkt bovenaan in de mixedcategorie. Atlantic Body & Soul met Ed van der Ven roeit ongeveer op 14e plaats.

Verwacht wordt dat de winnaar vrijdag de 13e gaat finishen. Vorige week viste een Nederlandse vrachtvaarder nog een aantal roeiers uit het water die schipbreuk hadden geleden. De oceaanroeirace is via deze link live te volgen.